TNF på besøk til Eie Eiendomsmegler

Bollelukt til visningen har gått av moten. Det aller beste ”salgstrikset” i dag er en ryddet, rengjort og luftet bolig. TNF har vært på besøk hos Tønsbergs eldste frittstående eiendomsmegler og fått oppdatering på ”the latest and greatest” på eiendomsfronten.

Bollelukt til visningen har gått av moten. Det aller beste ”salgstrikset” i dag er en ryddet, rengjort og luftet bolig. TNF har vært på besøk hos Tønsbergs eldste frittstående eiendomsmegler og fått oppdatering på ”the latest and greatest” på eiendomsfronten.

Eiendomsobjektene blir nærmest solgt før de blir lagt ut. Salgsplakatene gjenbrukes og flyttes tvers over gaten til neste salgsobjekt. ”Det er ingen tvil om at det er fart i boligsalget i Tønsberg-regionen”, sier eiendomsmegler Mari-Anne Halvorsen og Hans Westby, daglig leder og eiendomsmegler, hos Eie Eiendomsmegling.

De holder til i Nedre Langgate 39 i lokaler som Eie eier selv. De dekker hele Vestfold både for bruktbolig og prosjektmegling – og er byens eldste frittstående eiendomsmeglerforetak. Fra starten i 1989 har det vært byttet navn, sist fra A-meglerne i 2015, men opprinnelsen har altså den samme grunnstammen.

”Det sitter noe i veggene her som ikke kan kjøpes. Vi er et av få ikke-bankeide foretak i regionen, driver rendyrket eiendomsmegling og har årelang kompetanse som ligger in-house. Slik erfaring er gull verd for både oss og kunden, og i en knallhard konkurranse oss eiendomsmeglere i mellom er dette selvsagt en fordel”, sier Hans.

Både Mari-Anne og Hans er mindre opptatt av boligstyling som noe absolutt nødvendig før salg, men er svært enige om at rydding er det viktigste. Folk er generelt veldig flinke til å sette boligen i en slik tilstand at den fremstår som mest mulig attraktiv. ”Å style eller male hele boligen i akkurat det som er siste skrik, kan fjerne noe av ”sjelen” fra objektet. Få heller frem boligens særpreg – og vær tro mot stilen. Hvor mye man skal gjøre av maling og oppussing før salg er veldig individuelt, og det viktigste i tillegg til ovennevnte råd er å investere i gode bilder til annonsen”, sier Mari-Anne.

Erfaring tilbake til 1989 gjør at Mari-Anne har flere god råd. Hun husker tydelig tiden fra 90-tallet. Det var blitt en trend at folk kjøpte før de solgte. Plutselig – og nærmest over natten kollapset boligmarkedet og mange ble sittende med to boliger. ”Ingen forutså fallet i markedet, – det var boblen som bare sprakk”. Mari-Anne vil derfor i all hovedsak råde folk til å selge først – så kjøpe, selv om utsiktene er aldri så gode.

Det finnes ikke tegn til nedgang i boligprisene i Vestfold. De forteller at når boligprisene i Oslo stiger er det også bra for Tønsberg. Markedet i Oslo er så presset at mange investorer i økende grad ser til Vestfold og Tønsberg-området. Det er nå mange unge som investerer her for å leie ut og tjene gode penger. Hortens prisnivå er også på vei oppover, og det samme med Holmestrand. Det er optimisme i markedet og gode tegn for Vestfold.

De gode tegnene gjenspeiles også i statistikken. Tønsberg er byen i Vestfold som har hatt høyest boligprisoppgang sist 12 mnd med 8,2% stigning , tett etterfulgt av Sandefjord og Larvik på hhv 7,2 og 7,1%. Siste 5 år har prisene i Tønsberg steget med 33,7% mot Sandefjord 25,5% og Larvik 23,6%.

Eie Eiendomsmegling er forøvrig megleren i byen som får statistikken dagen før alle andre i byen, – og vil gjerne dele statistikken med Tønsberg Næringsforenings medlemmer. Vi ser frem til å motta spennende oppdateringer om Vestfold – og Tønsbergs eiendomsutvikling!