Hvem vinner Næringslivsprisen 2020

Juryen har plukket ut fem bedrifter som kjemper om prisen, som deles ut for femte år på rad.

Kriteriene for å vinne Næringslivsprisen 2020, er at bedriften skal ha håndtert koronapandemien økonomisk godt, at bedriften skal skape arbeidsplasser, bidra positivt til Tønsberg-regionenes omdømme og at den ivaretar samfunnsansvaret sitt.

I årets finaleheat er det bedriftene Alt installasjon i Våle, Ecoonline i Tønsberg, Meny Tolvsrød, klesbutikken Seven i sentrum og Plexon som kjemper om å klatre til topps på seierspallen.

■ Pål Jacobsen som driver Meny Tolvsrøden bedrift med 130 ansatte, var raskt ute med å åpne dagligvarebutikken tidligere for folk som av en eller annen grunn ønsket å unngå menneskemengder da kortonapandemien brøt ut i vår.

 Ecoonlinebedriften som har firedoblet omsetningen og antall ansatte på fem år, har som hovedoppgave, ved hjelp av programvare å gjøre håndtering av kjemikalier trygt og brukervennlig.

■Færder-firmaet Plexon spesialiserte seg på å lage skjermer av pleksiglass som blant annet separerer kunder og ansatte fra hverandre i butikkassene.

■ Elektrofirmaet Alt installasjonsom har lært opp over 60 lærlinger, har som jobbfilosofi å «bygge relasjoner og å se kundene».

■ Klesbutikken Seven i Torvgården, kjørte ut varer til kundene da koronapandemien brøt ut.

Det er Tønsberg næringsforening, Tønsberglivet og Tønsbergs Blad som står bak utdelingen, som vil forgå torsdag 10. desember.